Tweedeklassers Copernicus in Hoorn halen AED-examen tijdens ’open schoolplein’

Ongeveer tweehonderd leerlingen die nu nog in groep 8 zitten, hebben deze woensdag een fysiek inkijkje gekregen bij schoolgemeenschap Copernicus in Hoorn. In de vorm van een ’open schoolplein’ liepen zij langs verschillende informatiekramen en lokalen om een gevoel te krijgen bij de middelbare school.

Op het schoolplein stonden verschillende kramen waar informatie werd gegeven over de verschillende vakken en richtingen. Leraren en leerlingen van het Copernicus gaven antwoorden op alle vragen van de groep-achters. Dit onder het genot van een lekkere stroopwafel van een speciale stand die was neergezet.

In een van de lokalen waren tweedeklassers van de school bezig met een officiële cursus ’AED hartmassage’ en doen ook praktijkexamen. „Het is een project waar we vorig jaar mee zijn gestart”, vertelt Jaloe de Vries, afdelingsleider van de onderbouw. „Vorig jaar werd de cursus gegeven door de Hartstichting, inmiddels zijn onze docenten biologie gecertificeerd. Dit jaar geven zij de lessen zelf.’’

Tweehonderd certificaten
Zo’n zestig leerlingen uit tweede jaar rondden in het afgelopen schooljaar een cursus hartmassage af. „Dat breidt zich nu uit naar tweehonderd. Alle tweedeklassers krijgen hem. Zodat zij weten wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt.”

De Vries heeft tijdens het eerste ’open schoolplein’ afgelopen dinsdag veel enthousiaste reacties gekregen van ouders en leerlingen. „Het wordt gewaardeerd dat mensen toch fysiek langs kunnen komen, want het is moeilijk kiezen online. Ze willen toch graag zien waar zij of hun kind terechtkomen en of ze een goed gevoel kunnen krijgen bij de school.”

Bron: Noordhollands Dagblad