Reanimatiecursus voor Huizermaat MAVO 3 Leerlingen

Aan het begin van dit schooljaar hebben toegewijde leraren van het MAVO-team de officiële training tot reanimatie-instructeur gevolgd. In de afgelopen weken hebben zij hun kennis in de praktijk gebracht door een reanimatietraining te geven aan de leerlingen van 3 MAVO. Gedreven door de overtuiging dat “jullie maken het verschil” en “handelen redt levens,” zijn zij met veel enthousiasme aan de slag gegaan.

De reanimatietraining begon met twee theorielessen. Vervolgens volgden praktische sessies waarin de leerlingen borstcompressies, beademing en het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) leerden. Deze lessen vonden plaats in een ontspannen sfeer. De leerlingen gingen echter serieus en toegewijd aan de slag. Het resultaat was een serie geweldige lessen waarin iedereen met succes de technieken onder de knie kreeg.

Aanstaande dinsdag, na het inleveren van de boeken, zullen de leerlingen hun praktijkexamen afleggen en officieel gecertificeerd worden. Bovendien krijgen de leerlingen in MAVO 4 volgend jaar een opfriscursus aangeboden om hun vaardigheden bij te houden.

Huizermaat is trots deel te zijn van het ROOS-project. We zijn namelijk een langdurige samenwerking aangegaan met de Hartstichting, Rotary Club Naarden Bussum en de Lakeland Foundation onder het motto “keep the heartbeat GOOI-ing”. Hierdoor kunnen we de komende jaren leerlingen in 3 en 4 MAVO blijven opleiden in reanimatie.

Als MAVO-team zijn we erg blij dat we deze waardevolle reanimatietraining hebben kunnen aanbieden. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van de Rotary Club Naarden-Bussum en de Lakeland Foundation Naarden, die een groot deel van de cursus hebben gefinancierd. Onze oprechte dank gaat daarom uit naar deze organisaties!

Voor meer informatie, bezoek Huizermaat Reanimatietraining en ontdek hoe wij bijdragen aan het opleiden van levensredders van morgen.

Lees meer over ons reanimatieprogramma en wordt ook een ROOS-school.